Укрзалізниця відновила рух вільною колією на перегоні Дворічна – Молчаново в Харківській області

Фото: www.pz.gov.ua

Укрзалізниця відновила рух вільною (парною) колією на перегоні Дворічна – Молчаново в Харківській області, закритому напередодні через пожежу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Південної залізниці.

“Наразі відкрито парну колію. На непарній колії знаходяться пожежні поїзди. Ліквідація пожежі триває”, – йдеться у повідомленні.

Перегін тимчасово закрито для руху поїздів у зв’язку з наближенням вогню до колій. Пасажирські поїзди на зазначеній дільниці не курсували.

Медіа-центр “Магістраль” повідомила, що другий день пожежні потяги станцій Основа та Куп’янськ-Сортувальний допомагають підрозділам ДСНС Харківської області ліквідовувати лісову пожежу. Особовий склад поїздів складає 12 осіб.

Внаслідок пожежі інфраструктура залізниці не зазнала збитків.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб’ївка, що межує з лісом. Як повідомили у ДСНС області, станом на 16:00 внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

“Укрзалізниця” тимчасово закрила для руху поїздів перегін Дворічна – Молчаново в Харківській області у зв’язку із наближенням вогню до колій. Над ліквідацією загоряння лісу працюють два пожежних потяги.

Пізніше обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє жителів сіл Гороб’ївка та Грянинівка Дворічанського району, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.