У Дворічанському районі горить 400 га лісу, згоріло вісім житлових будинків (фото, видео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев та на житловий сектор села Гороб’ївка , що межує з лісом. Внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків. Для евакуації населення залучено автобус.

Від Головного управління ДСНС у Харківській області залучено 13 одиниць техніки та 80 чоловік особового складу. Також задіяно пожежний потяг, пожежний літак АН-32П та п’ять одиниць техніки лісгоспу.

АТ “Харківгаз” повідомило, що через пожежу лісосмуги вимушене тимчасово припинити газопостачання 180 клієнтам компанії – мешканцям с. Гряниківка. “Відновлення газопостачання буде здійснюватись після локалізації надзвичайної ситуації службами екстреного реагування”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, рятувальники ДСНС, працівники Чугуєво-Бабчанського лісового господарства та військові ліквідують пожежу на території 13 кварталу Чугуївського лісництва ДП “Новомосковський лісгосп” під Чугуєвом.