Харківське КБ ім. Морозова завершило контракт на виготовлення бронетранспортерів БТР-4Е

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ) передало Міністерству оборони України останні чотири БТР-4Е – таким чином усі контрактні зобов’язання з виготовлення 45 машин виконано.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДК “Укроборонпром”, до складу якого входить підприємство.

“Із випередженням графіку віддали останню партію бронетранспортерів для військових. Усі 45 машин готові та вже передані замовнику. Частина цих нових БТР-4Е прямує на Київ – вони візьмуть участь в урочистостях до Дня незалежності України”, – повідомив директор ХКБМ Яків Мормило.

Бронетранспортери від ХКБМ укомплектовано кулеметами виробництва київського заводу “Маяк”, що є співвиконавцем контракту.

“На черзі – другий проблемний контракт – БТР для Нацгвардії. Його реалізація була неможлива через те, що ХКБМ виконував замовлення для військових на максимальній виробничій потужності заводу. Тепер усі перепони усунуті і незабаром нацгвардійці отримають першу партію машин”, – розповів заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

Як повідомляв Харків Times, виконання поставок бронетранспортерів відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований наприкінці 2019 року. Перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передало військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися за графіком.