Житель Чугуєва сплатить 102 тис. гривень штрафу за торгівлю контрафактним алкоголем (фото)

Чугуївський міський суд Харківської області 15 червня оштрафував жителя Чугуєва, який торгував контрафактним алкоголем, на 102 тис. грн, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Про це Харків Times дізнався з вироку суду, який на даний час набрав законної сили.

Чоловік восени 2019 року з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв придбав спирт в полімерних ємностях по 225 літрів в кожній та горілку та коньяк в полімерних ємностях об`ємом по 5 літрів. Він зберігав їх у двох гаражах.

У подальшому чоловік збував незаконно виготовлену алкогольну продукцію на території Харківської області. Правоохоронці встановили, що на початку літа 2019 року він продав горілку та коньяк в полімерних ємностях об`ємом 5 літрів за ціною 150-160 гривень за одну пластикову ємність, та спирт по 60 гривень за 1 літр.

Край незаконному бізнесу поклали співробітники СБУ. 21 листопада 2019 року у гаражі вони вилучили пластикову ємність зі спиртом на 350 літрів та ще три – по 250 літрів, а також 74 ємності зі спиртом об`ємом 10 літрів, 121 – об`ємом 5 літрів, дві – об`ємом 5 літрів (темного кольору), упаковку, порожні пляшки, кришки, чотири пляшки з ароматизаторами. За даними експертизи, вилучена тара не придатна для зберігання спиртовмісних напоїв.

Обвинувачуваний повністю визнав свою винуватість у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також транспортування з метою збуту, збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв). Суд призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі 6 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 102 тисячі гривень, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.