Суд визнав незаконним повторне перейменування проспекту Петра Григоренка ім’ям маршала Жукова

Фото: ХарківTimes

Чергова спроба Харківської міської ради назвати проспект Петра Григоренка ім’ям маршала Георгія Жукова виявилася безрезультатною. Сьогодні, 18 червня, Харківський окружний адмінсуд визнав незаконним рішення міськради про повернення проспекту імені маршала Жукова, прийняте на сесії 26 лютого цього року.

Про це Харків Times дізнався з відео з засідання суду, опублікованого в одному з харківських Telegram-каналів.

“За позовом Харківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” до Харківської міської ради про визнання незаконним рішення ухвалив: позов задовольнити. Визнати протиправним і недійсним рішення ХМР від 26.02. 2020 року №2075/20″, – зачитав рішення суддя.

Дане рішення може бути оскаржене. І міськрада спробує це зробити.

Як повідомляв Харків Times, вже рік Харківська міськрада намагається перейменувати проспект Петра Григоренка. На сесії 19 червня було перейменувано проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Однак це рішення було опротестовано в суді. Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Міськрада подала апеляцію  на це рішення і програла її.

На сесії 26 лютого цього року депутати в черговий раз підтримали рішення про перейменування проспекту Григоренка, повернувши йому ім’я маршала Жукова.