Апеляційний суд розгляне скаргу міськради на рішення суду щодо перейменування проспекту Григоренка

Фото: sputnik-abkhazia.info

Другий апеляційний адміністративний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою Харківської міської ради на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 5 вересня щодо перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова.

Про це Харків Times дізнався з ухвали апеляційного адмінсуду від 15 жовтня, оприлюдненої в Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 жовтня.

“Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Харківської міської ради на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 05.09.2019 року по справі № 520/6394/19 за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, Харківської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, Народного депутата України ОСОБА_3, Політичної партії “Демократична сокира”, Харківської обласної організації Всеукраїнського об`єднання “Свобода” до Харківської міської ради, треті особи Харківська обласна державна адміністрація, Український інститут національної пам`яті про визнання протиправним та скасування рішення”, – зазначено в документі.

Суд встановив учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу протягом семи днів від дати отримання копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію “Поверніть харків’янам історію!” з проханням повернути проспекту ім’я маршала Жукова. За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради.

У липні Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду п’ять позовів про перейменування проспекту Григоренка у Харкові та відкрив провадження за двома адміністративними справами.

На початку серпня Харківський окружний адміністративний суд об’єднав п’ять справ у одне провадження щодо рішення Харківської міської ради про повернення проспекту Петра Григоренка у Харкові імені маршала Жукова.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Олександр Титов відмовив депутату Харківської обласної ради Дмитру Булаху та депутату Харківської міської ради Ігорю Черняку в розгляді справи про перейменування проспекту ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова за правилами загального судочинства.

Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Мер Харкова Геннадій Кернес написав в Twitter, що влада Харкова подаватиме апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного суду.