Фермер обманом взяв в оренду землю вартістю 15 млн грн

Фото: shiryaivo-rda.odessa.gov.ua

Краснокутський районний суд Харківської області розгляне дві позовні заяви про повернення у власність державі сільськогосподарських земель вартістю понад 15 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Зазначені ділянки незаконно отримав в оренду місцевий фермер. Він звернувся до Головного управління Держземагентства Харківської області з заявою про оренду землі без проходження процедури земельних торгів. При цьому приховав, що вже є власником і керівником сільгосппідприємств, в тому числі фермерських господарств, які займаються вирощуванням на наданих в оренду землях.

Дергачівська місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати накази ГУ Держгеокадастру в Харківській області, визнати недійсними договори оренди і повернути ділянки вартістю 15 млн грн державі.

В даний час провадження у справах відкриті, судовий розгляд триває.

Як повідомляв Харків Times, до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні голови фермерського господарства, який за допомогою підроблених документів намагався взяти в оренду земельні ділянки, що належать  Лозівський міський об’єднаної територіальній громаді, загальною площею близько 26 га.