У Харкові пікетують обласне управління поліції (фото)

Вранці 4 червня біля стін головного управління Нацполіціі Харківської області по вулиці Жон Мироносиць почався пікет, в якому беруть участь кілька десятків людей.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За інформацією правоохоронців, в акції бере участь близько 30 осіб, за порядком стежать 15 поліцейських.

Протестуючі вимагають звільнити затриманих напередодні ввечері учасників громадської організації “Потон”, підозрюваних у нападі зі зброєю на автомобіль з правоохоронцями.

Учасники акції на знак протесту проти дій поліції перекрили рух транспорту по вулиці Жон Мироносиць – протягом декількох хвилин ходили по пішохідному переходу.

Також вимагали зустрічі зі слідчим і намагалися увійти в будівлю главку. Але це їм не вдалося – двері були закриті і біля них стояло кілька поліцейських, які, втім, діям протестувальників не перешкоджали. Один з поліцейських знімав те, що відбувається на камеру.

З управління до протестуючих поки ніхто не вийшов.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала 3 червня у Краснокутському районі учасників громадської організації, які напали зі зброєю на автомобіль з правоохоронцями. Серед затриманих – учасники групи «Потон» Павло Онищенко та Микола Маслов (який називав себе «начальником Харкова»). Розслідування збройного конфлікту проводиться за двома статтями КК. Затриманим загрожує довічне позбавлення волі.