Любитель “русского мира” очолював службу безпеки заводу імені Малишева

Фото: glavcom.ua

Службу безпеки ДП «Завод імені В.А. Малишева» з доступом до державної таємниці протягом декількох місяців очолював Вадим Полях, який в 2014 році закликав ввести в Харків ” російські танки- визволителі”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення українського журналіста Юрія Бутусова в Facebook.

Про свої симпатії до “русского мира”, “розгул націоналізму” в Україні – весь комплект штампів російської пропаганди, Полях видав в інтерв’ю онлайн-виданню країни-агресора, датоване 7 травня 2014 року. Цікаво, що 28 травня 2020 року це інтерв’ю було опубліковано в одному з російських блогів, який ведуть в інтересах російських спецслужб співробітники Центру аналізу стратегій і технологій про ситуацію в Україні.

З одкровень Поляха шестирічної давності стає відомо, що він близько 30 років пропрацював в органах внутрішніх справ України. Після подій на Майдані звільнився за власним бажанням в званні полковника і виїхав з родиною в Орловську область. Колишній харків’янин також планував купити житло в РФ і отримати російське громадянство.

Однак цю інформацію чомусь не помітили ні в службі безпеки ДК “Укроборонпром”, до структури якого входить завод імені Малишева, ні в СБУ.

Начальник служби безпеки “Укроборонпрому” Костянтин Бушуєв в коментарях Юрію Бутусову заявив, що Поляха вже звільнили з посади начальника служби безпеки заводу імені Малишева. Це сталося ввечері, 28 травня, відразу після того, як інтерв’ю русскомірца було опубліковано в одному з російських блогів.

“Полях перед призначенням пройшов всі перевірки: поліграф і спеціальну перевірку служби безпеки. Перевірки нічого не показали. Перевіряють СБУ Харківської області, спецперевірку він пройшов і тільки після цього він був прийнятий на роботу. Як тільки вчора ми отримали інформацію, приблизно в 17 було прийнято рішення про звільнення “, – розповів Костянтин Бушуєв.

Він додав, що служба безпеки концерну всі матеріали на Поляха передала в департамент контррозвідки СБУ і буде співпрацювати з розслідуванням. Також, за словами Бушуєва, на підприємстві розпочато службову перевірку.

Як повідомляв Харків Times, в січні 2020 генеральним директором ДП «Завод імені В.А. Малишева» призначений Василь Крилас.

Раніше “Укроборонпром” призначив Олександра Чурсіна новим директором ДП “Завод ім. Малишева“ замість Олександра Хланя, який очолював підприємство з травня 2016 року, в зв’язку з завершенням терміну дії його трудового контракту. До цього призначення Чурсін очолював бронетанковий дивізіон “Укроборонпрому”.