Грицьков пішов з посади голови ради з національно-патріотичного виховання (доповнено)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Заступник голови Харківської обладміністрації Євгеній Грицьков більше не очолюватиме координаційну раду з національно-патріотичного виховання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Відповідну заяву заступник голови ХОДА написав 6 травня.

“Щодо напруги, що виникла навколо координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, маю сказати наступне: я написав заяву голові обласної державної адміністрації щодо мого виходу зі складу цієї ради”, – зазначив Грицьков.

Харківська організація “Правого сектору” повідомила на своїй сторінці у Facebook, що сьогодні, 6 травня, за ініціативи голови Харківської ОДА відбулася зустріч між Кучером та представниками патріотичних ветеранських організацій – “Спілка ветеранів АТО”, “ВПО Фрайкор”, “НВР Правий сектор”. Обговорювали резонансне призначення головою координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання Євгенія Грицькова – “людини, яка заплямувала свою репутацією зв’язками з проросійськими елементами”.

“Ми в довгому діалозі донесли голові ОДА свою позицію та окремо порекомендували Євгенію Грицькову покинути посаду за власною ініціативою. Пан Кучер обіцяв переглянути свої кадрові призначення у зв’язку з новими обставинами та з урахуванням пропозицій патріотичних сил. Як бачимо, до нашої позиції дослухались – і Грицьков сам написав заяву, щоб його зняли з голови координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання. Ми вітаємо таке рішення ХОДА і маємо надію, що в майбутньому під час таких призначень будуть консультуватися з патріотичними організаціями”, – зазначають активісти.

Як повідомляв Харків Times, розпорядженням від 28 квітня голова ХОДА Олексій Кучер призначив свого заступника, колишнього кандидата в депутати облради від “Опозиційного блоку” Євгена Грицькова на посаду голови координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання в області.

Раніше активісти звернулися до голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера з вимогою звільнити Грицькова з цієї посади.

4 травня під стінами Харківської облдержадміністрації пройшов пікет проти призначення Грицькова.