Ризик зараження на виборчих дільницях високий – імунолог

Доктор медичних наук, імунолог Андрій Волянський вважає високим ризик зараження коронавірусів COVID-19 на виборчих дільницях на довиборах до Верховної Ради по 179 округу.

Про це він повідомив кореспонденту Харків Times.

Дострокові вибори на 179 окрузі також пропонує перенести директор Інституту мікробіології та імунології ім. Мечникова Валерій Минухин.

«Немає масового скринінгу. Як тільки з’являться результати, ми відразу побачимо, що ареал коронавируса в Україні точно є. У найближчі дні все буде. Якби ми не оголосили карантин, то була б спалах серйозніше, ніж в Італії. Карантин – це не політичний захід. Потрібно було вводити карантин », – сказав Минухин.

Фахівці стверджують, що довибори, які повинні проходять по 179 округу в Харківській області, потрібно переносити мінімум до 3 квітня – терміну, визначеного як карантин в Україні.

За словами радника заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Олександра Галацана, після оголошення карантину члени дільничних комісій почали хвилюватися, про що повідомили губернатору, але Центрвиборчком вирішив не припиняти виборчий процес не дивлячись на те, що під час голосування і підрахунку голосів не вдасться уникнути великого скупчення людей .

«На ділянках, як правило, буває по 2000-3000 осіб. Потрібно, щоб члени комісій були в респіраторах. Але все одно ризик зараження високий », – впевнений імунолог, Андрій Волянський.

На його думку, щоб Харків якомога м’якше пройшов епідемію, потрібно обмежити рух громадського транспорту – метро, ​​трамваїв, тролейбусів і маршруток, яким щодня користуються близько мільйона чоловік.

Як повідомляв Харків Times, в Україні зафіксовано першу смерть людини від коронавірусу.