Суд у справі Кернеса перенесли на січень

Фото: suspilne.media

19 грудня в засіданні Полтавського апеляційного суду, на якому розглядалася апеляція на закриття справи за обвинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса у викраденні, тортурах і погрози вбивством двох активістів Харківського Євромайдану, двічі оголошували перерву і перенесли засідання через погане самопочуття Кернеса.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Геннадій Кернес на суд до Полтави не поїхав, він брав участь в засіданні в режимі відеоконференції з Харківського апеляційного суду. Двічі засідання переривали через якість звуку під час відеоконференції з Харківським апеляційним судом. Коли зв’язок відновили, суд відклав засідання за клопотанням захисту.

Адвокат Кернеса Олександр Гунченко заявив клопотання про перенесення засідання у зв’язку зі станом здоров’я підзахисного. Як почуває себе Кернес, він не сказав. Вказав на тривалість засідання. Через перерви воно тривало близько трьох годин.

Суд задовольнив клопотання захисту.

Головуючий запропонував учасникам процесу продовжити засідання в суботу, 21 грудня. Захист Кернеса повідомив, що не зможе з’явитися. Тоді суд відклав засідання на 11.00 31 січня.

За словами Гунченко, Кернес і захисники прибудуть в Полтавський апеляційний суд особисто.

Відеоконференцію забезпечать для представниці постраждалих Тетяни Зелькіної, яка 31 січня буде знаходитися в іншому місті.

Як повідомляв Харків Times 10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду – «для прийняття об’єктивного вироку».

12 листопада 2018 року Полтавський апеляційний суд почав розгляд апеляції. За цей час мер Харкова лише один раз відвідав засідання в Полтаві – 18 жовтня. Всі інші засідання, які призначаються раз на місяць, він пропустив.

Так, Геннадій Кернес не приїжджав через погіршення стану здоров’я. Засідання, призначене на 18 січня, він пропустив тому, що не отримав повістку до суду. На засідання, 1 лютого, Кернес відмовився їхати без охорони. За два тижні, 15 лютого, Кернес також пропустив засідання, бо не приїхали його захисники.