Пожежу на військовому полігоні біля Чугуєва локалізовано – ДСНС (доповнено)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Пожежу на військовому полігоні поблизу с. Клугіно-Башкіровка Чугуївського району Харківської області локалізовано 10 вересня о 23:00. Наразі триває її повна ліквідація.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу надійшло на номер “101” 9 вересня о 9:50. Горіли очерет та трава окремими осередками на загальній площі близько 10 га. Існувала загроза розповсюдження полум’я на лісовий масив.

До місця пожежі були залучені особовий склад та техніка Міністерства оборони, ДСНС та лісгоспу.

10 вересня продовжувалось горіння окремих осередків пожежі, але під’їзд пожежно-рятувальних підрозділів для гасіння пожежі в окремих місцях був неможливий через відсутність твердого покриття. Для виконання робіт по улаштуванню проїздів пожежно-рятувальної техніки та особового складу була залучена важка інженерна техніка типу ІМР-2 Навчального центру ДСНС. Від Головного управління ДСНС України у Харківській області були залучені дев’ять одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам, що горіння торф’яників триває, але без інтенсивного розповсюдження відкритого вогню. Площа горіння торфовищ не змінилася – до трьох гектарів. “До гасіння пожежі задіяно особовий склад військової частини та підрозділів ДСНС, а також залучено додаткову техніку: шляхопрокладач БАТ-2, інженерну машину розгородження  ІМР-2  та пожежний танк ГПМ-54. Частина техніки прийшла вчора в другій половині дня, частина – сьогодні зранку”,- зазначив він. Кількість задіяного у ліквідації пожежі особового складу – до 70 осіб.

Полігон працює з 1949 року. Його загальна площа складає близько 4 тис. гектарів.

Як повідомляв Харків Times, 30 серпня поблизу села Клугіно-Башкирівка Чугуївського району загорілися сухий очерет і трава на площі 1 га. Існувала загроза загоряння лісового масиву площею близько 100 га Держпідприємства «Чугуївське лісництво”. Пожежа була локалізована у той же день, проте й 31 серпня рятувальники ще чергували на згарищі та проливали осередки тління.

9 вересня о 9:50 надійшов сигнал про нову пожежу на відкритій території поблизу села Клугіно-Башкирівка того ж Чугуївського району. Як і минулого разу, горять очерет і трава окремими вогнищами на загальній площі близько 10 га.

Вранці 10 вересня прес-служба Чугуївської міської ради повідомила, що розгорнути більш масштабні роботи по ліквідації тління заважає наявність на полігоні боєприпасів. За інформацією міськради, напередодні сапери 54-ї ОМБр знешкодили понад 10 боєприпасів, три боєприпаси здетонували від вогню. Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам, що “поширювана в соцмережах інформація щодо можливих вибухів боєприпасів є недостовірною, оскільки на території полігону немає складів та сховищ, які містять вибохонебезпечні предмети або речовини.”.