Влада Харкова подаватиме скаргу на рішення суду щодо перейменування проспекту Григоренка – Кернес

Фото: www.city.kharkov.ua

Влада Харкова подаватиме апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного суду, який визнав протиправним рішення міськради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в Twitter.

“Перше. Ми будемо подавати апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного суду про нібито протиправне повернення проспекту імені Жукова. Друге. Ми будемо наполягати на тому, що мали право повернути його ім’я проспекту саме в рамках так званого “Закону про декомунізацію”, оскільки Георгій Жуков був одним з ключових воєначальників, які визволяли Україну від нацизму”, – написав Кернес.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію “Поверніть харків’янам історію!” з проханням повернути проспекту ім’я маршала Жукова. За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради.

У липні Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду п’ять позовів про перейменування проспекту Григоренка у Харкові та відкрив провадження за двома адміністративними справами.

На початку серпня Харківський окружний адміністративний суд об’єднав п’ять справ у одне провадження щодо рішення Харківської міської ради про повернення проспекту Петра Григоренка у Харкові імені маршала Жукова.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Олександр Титов відмовив депутату Харківської обласної ради Дмитру Булаху та депутату Харківської міської ради Ігорю Черняку в розгляді справи про перейменування проспекту ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова за правилами загального судочинства.

Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.