Кернес програв суд першої інстанції з перейменування проспекту Григоренка

Фото: ХарківTimes

Харківський окружний адміністративний суд визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Про це Харків Times стало відомо з тексту рішення суду від 5 вересня, опублікованого у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Визнати протиправним та скасувати Рішення Харковскої міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 “Про розгляд електронної петиції”, – йдеться у рішенні суду.

Крім того, за рішенням суду міськрада повинна буде сплатити позивачам суми судового збору – від 768 гривень 40 копійок до 1921 гривні. Всього – більше восьми тисяч гривень.

Суд розглядав всі п’ять поданих позовів за спрощеною процедурою за відсутності позивачів, відповідачів і представників громадськості.

Рішення суду може бути оскаржене у 30-денний термін.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію “Поверніть харків’янам історію!” з проханням повернути проспекту ім’я маршала Жукова. За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради.

У липні Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду п’ять позовів про перейменування проспекту Григоренка у Харкові та відкрив провадження за двома адміністративними справами.

На початку серпня Харківський окружний адміністративний суд об’єднав п’ять справ у одне провадження щодо рішення Харківської міської ради про повернення проспекту Петра Григоренка у Харкові імені маршала Жукова.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Олександр Титов відмовив депутату Харківської обласної ради Дмитру Булаху та депутату Харківської міської ради Ігорю Черняку в розгляді справи про перейменування проспекту ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова за правилами загального судочинства.