У Харкові отримав шість років “закладник”, затриманий півтора роки тому (фото)

Жовтневий районний суд Харкова визнав 30-річного харків’янина винним у незаконному придбанні та зберіганні наркотиків та психотропних речовин у великих розмірах з метою їх збуту (ч. 2 ст. 307 КК) й засудив його до шести років позбавлення волі.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Харківської області.

Як розповів керівник місцевої прокуратури № 2 Владислав Грюк, злочинця затримали ще у травні 2018 року й зовсім не за наркотики, а за розпивання спиртних напоїв у громадському місці – на одній з вулиць Новобаварського району міста.

В ході спілкування патрульних із затриманим з’ясувалося, що “це не єдине правопорушення чоловіка”.

“При собі він мав 25 пакетів з наркотиками – 10 з канабісом та 15 з амфетаміном. Заборонене він заховав у шкарпетку та запхав її у нижню білизну”, – розповів Грюк.

Крім того, у телефоні затриманого правоохоронці виявили фотографії з місцями схованок і координатами “закладок”.

На суді чоловік свою провину визнав лише частково, стверджуючи, що наркотики він знайшов та зберігав для власного вживання, не маючи наміру їх продавати. А щодо фотографій, за твердженням злочинця, він робив їх, коли “стажувався на вакансію кур’єра”, на яку його “не взяли”.

Як повідомляв Харків Times, Фрунзенський районний суд. Харкова розгляне обвинувальний акт стосовно організатора та членів незаконного “бізнесу” – інтернет-магазину, який торгував наркотиками й психотропними речовинами через “закладки” на території міста.