У П’ятихатках відкриють барельєф загиблому євромайданівцю Ігорю Толмачову

Загиблому підчас теракту біля Палацу спорту у 2015 році євромайданівцю Ігорю Толмачову 10 вересня відкриють барельєф на будівлі фізико-технічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на проспекті Курчатова, 31 у П’ятихатках.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ХНУ.

Барельєф виготовив скульптор Сергій Сбітнєв. Фото для барельєфу взято з сімейного архіву. Гроші на пам’ятний знак зібрали однокурсники та колеги Толмачова.

Початок церемонії – о 15:00.

Толмачов закінчив фізико-технічний факультет ХНУ у 1985 році. Працював науковим співробітником у Національному науковому центрі “Харківський фізико-технічний інститут”, потім – виконавчим директором науково-виробничої фірми ТОВ “Вуглець”.

Толмачов був організатором і координатором Євромайданівського та волонтерського руху у Харкові, учасником самооборони, громадським активістом. Він загинув від вибуху 22 лютого 2015 року під час ходи, присвяченої річниці акцій Євромайдану проти проведення в Харкові з’їзду депутатів всіх рівнів.

24 лютого 2015 року за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).