Війна в Україні: 12 обстрілів, один військовослужбовець загинув

4 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того – з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив шість обстрілів позицій Об’єднаних сил: двічі неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Опитного – зі стрілецької зброї; неподалік Верхньоторецького – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Авдіївки – з мінометів калібру 82 мм; неподалік Павлополя – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив шість обстрілів позицій Об’єднаних сил: поблизу Майорська з напрямку “Шахта 6-7” – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Шумів з напрямку “Шахта 6-7” – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; близько Південного з напрямку “Шахта ім. Гагаріна” – з озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі Зайцевого – зі стрілецької зброї; неподалік Хутора Вільного – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Новгородського – з мінометів калібру 82 мм.

“За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці тричі порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння, а також з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив один обстріл позицій Об’єднаних сил: неподалік Талаківки – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив два обстріли позицій Об’єднаних сил: в районі Зайцевого – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Південного – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.