Війна в Україні: 15 обстрілів, один військовий загинув, ще одного поранено

2 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив 12 обстрілів позицій Об’єднаних сил: чотири рази неподалік Водяного – із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Гранітного – із артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, а також з великокаліберних кулеметів; двічі неподалік Лебединського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Новомихайлівки – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберних кулеметів; неподалік Талаківки – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї; близько Новотроїцького – з великокаліберних кулеметів; поблизу Гнутового – з гранатометів різних систем; неподалік Красногорівки – з автоматичних гранатометів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив три обстріли позицій Об’єднаних сил: поблизу Новотошківського – з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів; неподалік Новозванівки – з великокаліберних кулеметів; поблизу Хутора Вільного – з автоматичних гранатометів.

“За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, ще один військовослужбовець отримав поранення”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці двічі порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Противник у різний час здійснив обстріли позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.