Підозрюваний в роботі на ФСБ чиновник Харківської міськради вийшов під заставу

Заступник директора департаменту Харківської міськради Семен Хмельницький, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Росії, вийшов з СІЗО під заставу в 150 тис. грн.

Про це ХарківTimes довідався з публікації видання theБабель, яке посилається на повідомлення агентства Інтерфакс-Україна.

Чиновник подав клопотання, посилаючись на рішення Конституційного суду про визнання неконституційною норми Кримінального кодексу, яка передбачає виключно арешт як запобіжний захід підозрюваним у державній зраді. “Орджонікідзевський суд встановив заставу 150 тис. грн. Після внесення грошей підозрюваний вийшов на свободу”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , Служба безпеки України 5 березня затримала у Харкові заступника директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради Семена Хмельницького за підозрою у співпраці із Федеральною службою безпеки РФ.

За словами представника Департаменту контррозвідки СБУ Володимира Настюка, затриманого в 2017 році завербував співробітник ФСБ полковник Александр Ушаков. За завданням куратора посадовець збирав та передавав ФСБ відомості про соціально-політичну та соціально-економічну ситуацію у Харкові, молодіжні рухи та їх лідерів, діяльність релігійних громад та їх фінансування, можливість впливу на виборчі процеси, а також про посадовців місцевих органів влади. ФСБ також цікавили національно-патріотичні об’єднання громадян, їх проекти, керівників, ступінь впливу на розвиток ситуації.