Харків’янин піде під суд за організацію нелегальної парковки

Фото: ХарківTimes

Харківська місцева прокуратура № 4 направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 31-річного харків’янина за ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу (самовільне зайняття земельної ділянки).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Йдеться про 1,5 га землі неподалік одного з великих торговельних майданчиків. Зазначену ділянку у 2008 році отримала у власність організація з соціально-трудової та професійної реабілітації інвалідів”,- повідомляє прокуратура.

Тривалий час новий власник не використовував виділені землі. Разом з тим ділянку відгородили парканом, залишивши один в’їзд. Такою ситуацією скористався харків’янин, який самовільно зайняв огороджену ділянку та облаштував на ній парковку. Чоловік встановив на в’їзді пропускний пункт, де з автомобілістів брали кошти – 10 грн. за добу. Користувалися послугами правопорушника переважно відвідувачі розташованого неподалік ринку.

За даними слідства, незаконна парковка діяла щонайменше чотири місяці. Як наслідок законному власнику було завдано понад 160 тис. грн. збитків. Наразі протиправну діяльність припинено.