Поліцейські затримали трьох підозрюваних у розбої у Кегичівському районі (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали підозрюваних у розбої у Кегичівському районі. Троє зловмисників 9 серпня напали на чоловіка, заволоділи грошовими коштами у сумі 80 тисяч гривень та втекли на автомобілі.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Повідомлення про подію надійшло до Кегичівського відділення поліції від приватного підприємця. Заявник розповів, що у покинутому будинку на вулиці Центральній у селі Лозова троє невідомих вдарили його битою по голові та відібрали гроші.

Потерпілий тривалий час займався розведенням домашньої худоби. Напередодні до нього звернулися троє хлопців та запропонували придбати свиней. Чоловік приїхав на зустріч із чималою сумою грошей. Але замість домашньої худоби фермер отримав удар битою по голові та залишився без коштів.

Як повідомила старший оперуповноважений відділу Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Інна Вернигора, під час проведення оперативних заходів було встановлено осіб, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення. “З метою приховування злочину зловмисники покинули в лісі автомобіль “ВАЗ-2106″, який придбали напередодні для нападу, де також сховали бейсбольну биту та інші речі потерпілого. Щоб уникнути покарання, нападники приїхали до Харкова, звідки намагалися виїхати за межі області”,- розповіла Вернигора.

Заходи по затриманню зловмисників тривали всю ніч, і вранці оперативникам вдалося вийти на слід усіх учасників розбою. Вони були затримані та передані до Кегичівського відділення поліції для проведення слідчих дій.

Підозрюваними виявилися троє жителів Кегичівського району віком від 24 до 30 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Поліцейські виявили гроші та барсетку з документами, що належать заявнику, а також знаряддя злочину. Зараз усі речові докази направлені на експертне дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій). Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Кегичівський районий суд обрав всім учасникам злочину міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд Харкова виніс вирок двом харків’янам, які скоїли розбійний напад на бізнесмена з Туреччини.