Прикордонники зі стріляниною затримали партію контрабанди на Харківщині (фото та відео)

Фото: dpsu.gov.ua

9 серпня харківські прикордонники завадили незаконному переміщенню через державний кордон України великої партії товарів. Під час операції правоохоронці вимушені були відкрити вогонь по контрабандистам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Правоохоронці заздалегідь отримали інформацію про спробу переправлення контрабанди. Тому, в місцях можливого незаконного переміщення товарів було виставлено прикордонні наряди. На світанку, в районі н.п. Гур’їв Козачок, прикордонний наряд помітив групу невідомих осіб, які здійснювали переміщення тюків з товаром з Росії в Україну. Водночас, до місця накопичення товару з боку України під’їхало дві вантажівки «Мерседес» та «Форд». Особи, які ними прибули, почали вивантажувати з автівок товар, з метою переправлення його в РФ.

Побачивши охоронців кордону, зловмисники посідали в свої автівки та кинулись тікати. При цьому активно маневрували автомобілями та намагалися наїхати на прикордонників. У відповідь правоохоронці вимушені були застосувати зброю.

На місці події виявлено понад 70 тюків з печатною продукцією, автозапчастинами, поштовими відправленнями та взуттям.

Фото: dpsu.gov.ua

Наразі тривають заходи зі встановлення всього кола осіб, причетних до незаконних дій.

Фото: dpsu.gov.ua

До компетентних правоохоронних органів направлено повідомлення про вчинення злочину, відповідальність за який передбачена ст. 342 ККУ «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовцеві».

Як повідомляв ХарківTimes,  харківські прикордонники біля кордону з Росією зупинили автівку, завантажену ікрою.