Харків’янин після виходу з кримської колонії хоче зустрітися з тими, кого «обмовив під тортурами ФСБ» (відео)

Фото: Крым.Реалии

Харків’янин Олександр Стешенко, засуджений в анексованому Криму в 2018 році до двох років колонії-поселення, після звільнення хоче зустрітися Еролом Велієвим і Олександром Третьяковим. Як зізнається сам Стешенко, цих людей він «обмовив у суді після тортур ФСБ».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Крим.Реалії.

«Хотів би побачитися з цими людьми, порозумітися. Думаю, вони не дурні і все розуміють, але я хотів би попросити вибачення», – сказав Стешенко.

Свої попередні заяви, зроблені в анексованому Криму, хлопець назвав фантазіями ФСБ. Він додав, що після затримання російські силовики його били щодня, а потім дали папірець з надрукованим текстом і наказали зачитати це на камеру.

Ерол Велієв та Олександр Третьяков оголошені в розшук ФСБ Росії, звинувачення їм висунуті заочно. Російські силовики заявили, що нібито припинили в Криму діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної ради України Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим. Як стверджує російська спецслужба, «до складу групи, сформованої в Харкові, крім Велієва увійшли колишні спортсмени-боксери Стешенко і Третьяков».

Як повідомляв ХарківTimes, українського політв’язня, харків’янина Олександра Стешенка, якого в 2018 році представники РФ незаконно затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом, достроково звільнили від відбування покарання. Вранці 7 серпня хлопець прибув до Харкова.