Незаконно засудженого в Криму харків’янина відпустили з колонії

Фото: скрин видео

Українського політв’язня Олександра Стешенка, якого в 2018 році представники РФ незаконно затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом, достроково звільнили від відбування покарання. Вранці 7 серпня хлопець прибув до Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення керівника об’єднання родичів політв’язнів Кремля Ігоря Котельянца в Facebook.

За його словами, окупаційна власта застосувала до українця умовно-дострокове звільнення.

«Сашка відпустили по УДО. До останнього здавалося, що окупанти передумають і дадуть задню … Мінус один політв’язень Кремля в списку Сенцова », – повідомив Котельянец.

Як повідомив постійний представник президента в Криму Антон Кориневич, умовно-дострокове звільнення Стешенко «не говорить про потепління в питаннях звільнення українських заручників Росією взагалі».

За інформацією телеканалу АТН, о 7:00 7 серпня Олександр Стешенко прибув до Харкова.

За словами Стешенка, його викрали на кордоні Чонгар співробітники ФСБ, він просив не чіпати його і не знущатися над ним, однак окупанти порушили права людини і представили його як політв’язня.

“Я поки що утримаюся від коментарів, єдине, що я скажу, це все фантазії ФСБ, то, що на мене наговорили. Зараз хочу зібратися з думками, а потім вже розповісти” – додав Стешенко.

Як повідомлялося, харків’янина Олександра Стешенка затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом 11 квітня 2018 року. Хлопець їхав на півострів до дівчини. Деякий час його місцезнаходження було невідоме. Потім представники ФСБ РФ заявили про викриття в Криму екстремістської групи, до складу якої нібито входив харків’янин Стешенко.

За версією російських спецслужб представники «вказаної екстремістської групи» нібито планували теракти на території окупованого півострова. У ФСБ стверджували, що діяв Стешенко за вказівкою лідера Меджлісу кримсько-татарського народу Рефата Чубарова та за підтримки СБУ.

Окупаційний суд визнав Стешенко винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва і засудив його до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.