На трасі Харків-Мерефа-Павлоград вантажівка на смерть збила велосипедиста

Фото: hk.npu.gov.ua

6 серпня близько 17:00 в Первомайскому районі області на трасі Харків-Мерефа-Павлоград сталася ДТП, внаслідок якої загинув 69-річний велосипедист.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення відділу комунікації Нацполіціі області.

Правоохоронці встановили, що автомобіль «Рено-Преміум» зі спеціалізованим напівпричепом під керуванням 29-річного водія рухався зі сторони Первомайську в бік смт Краснопавлівка. В районі села Біляївка вантажівка скоїла наїзд 69-річного чоловіка, що їхав на велосипеді в попутному напрямку по лівій смузі руху, та намагався повернути праворуч.

“Внаслідок зіткнення велосипедист загинув на місці пригоди. Водій “Рено” перебував за кермом у тверезому стані. Попередньо, велосипедист керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться в повідомленні Нацполіції.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв ХарківTimes3 серпня, приблизно о 17:00 на 462 кілометрі траси Київ-Харків-Довжанський неподалік міста Люботин Харківської області ВАЗ влетів під вантажний автомобіль Renault. Внаслідок ДТП загинули водій та двоє пасажирів легковика.

Київський районний суд Харкова обрав 50-річному водію вантажівки Renault, підозрюваному у смертельному ДТП, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.