Вбив одного колегу та поранив іншого – суд виніс вирок зловмиснику

Фото: aif.md

Московський районний суд Харкова виніс вирок 40-річному харків’янину за вбивство приятеля та замах на вбивство ще одного. (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як дізнався ХарківTimes з повідомлення прокуратури області, подія сталася влітку минулого року. Засуджений разом з двома приятелями, з якими разом працював на будівництві, влаштував посиденьки із спиртним в кафе. Потім чоловіки продовжили вживати спиртне в посадці неподалік.

Нетверезі друзі влаштували «змагання» з боротьби. По черзі боролися, жартували і за свідченнями вцілілого друга, жодних конфліктів не виникало. Однак у засудженого раптово змінився настрій. Без будь-який зрозумілих причин він вихопив ножа та ударив у груди одного з товаришів. Поранений чоловік почав тікати у бік зупинки громадського транспорту та кликати на допомогу. Зловмисник наздогнав жертву, повалив на землю та добивав кулаками.

Коли потерпілий втратив свідомість, злодій «переключився» на іншого друга, який увесь час намагався заспокоїти нападника. Убивця так само ударив його ножем у груди. Це поранення виявилося смертельним.

Зловмисника вдалося затримати завдяки випадковим перехожим. Свідки також викликали «швидку», що врятувало життя першій жертві «різника».

Як розповіли Харків Times в прес-службі прокуратури області, вбивцю визнали осудним.

“На момент скоєння злочину засуджений свої дії усвідомлював, тому визнаний осудним і таким, що має нести покарання за скоєні злочини у відповідності з Кримінальним кодексом України”, – повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 4 Володимир Купріянов, зловмисника засудили до 14 років позбавлення волі. Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв ХарківTimes знайти вбивцю допоміг головний убір.