Трактори ХТЗ “вийшли” на поля в комп’ютерній грі Farming Simulator (фото)

Фото: ХТЗ/Facebook

У комп’ютерній грі Farming Simulator з’явилися трактори марки «ХТЗ». Їх створив тернопільський комп’ютерний розробник Ярослав Циганко, охопивши практично всю лінійку продукції, що випускається Харківським тракторним заводом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі заводу.

Принцип гри, популярної серед знавців сільгосптехніки, досить простий. За допомогою віртуальної техніки геймер обробляє своє поле. Для цього скачує і встановлює в грі архів файлів (мод). Модом може бути трактор, сільгоспобладнання, комбайни та інше. Простою мовою – це модифікація для гри.

“Є різні варіанти роботи над модом: створення з нуля, доробка існуючого мода, реалізація додаткового функціоналу, конвертація зі старої версії гри в новішу. На даний момент я можу сказати, що через мої віртуальні руки пройшло більшість (приблизно 85-90%) тракторів «ХТЗ». Модів дуже багато. Наприклад, 240-я серія вся, ХТЗ-17221 “, – розповів розробник Ярослав Циганко.

Фото: ХТЗ/Facebook

Він зазначив, що не перший став створювати моди на основі моделей ХТЗ. За його словами, у кожного творця є своє бачення кінцевого результату, і, таким чином, кожен мод відрізняється від будь-якого іншого, навіть якщо це одна і та ж версія трактора.

“Наприклад, трактор ХТЗ-17221 від різних розробників може виглядати зовсім по-різному, і в кожному будуть свої особливості. Звичайно, у нас є здорова конкуренція, яка іноді може бути зіпсована” токсичністю “(агресією) нашої спільноти. Люди часто дуже різко реагують на різні моди, намагаються піднімати один мод за рахунок приниження іншого. Але розробники вже давно відійшли від такого виду реклами, і ми намагаємося спокійно створювати нові проекти “, – пояснив Ярослав Циганко.

Фото: ХТЗ/Facebook

Розробник каже, що гра в якійсь мірі виконує роль полігону для демонстрації сільгосптехніки, її основних принципів роботи і можливостей.

“Уже були випадки, коли керівник фермерського господарства, побачивши мод на нашій трансляції, зацікавився агрегатом в реальному житті, і в наслідку купив його. Під час наших ефірів на YouTube або при спілкуванні в соціальних мережах ми також можемо отримувати відгуки та побажання покупців реальної техніки і передавати їх заводу-виробнику, вказуючи плюси і мінуси “, – повідомив Ярослав Циганко.

Він не приховує, що створює моди не тільки на основі моделей ХТЗ. Серед його розробок – техніка Ремсінтез і Велес Агро. Трактори ХТЗ називає любов’ю з першого погляду. Каже, що побачив трактор, і він йому сподобався.