Суд по тарифам на проїзд: міськарада просить закрити справу

Фото: kh.suspilne.media

Сьогодні, 30 травня, на засіданні Харківського окружного адміністративного суда, де розглядається обгрунтованість підвищення тарифів на проїзд у метро до 8 гривень, представники міськради подали клопотання про закриття справи.

Про це розповів представник «Харківського антикорупційного центру» Володимир Рисенко, повідомляє UA: Харків. За словами Рисенка, клопотання представники обгрунтували тим, що 22 травня виконком втретє затвердив підвищені тарифи.

«Перше про закриття провадження по справі. Тобто вони вважають, що 22 травня, коли вони прийняли рішення нове, з новими тарифами, дозволяє їм просити, щоб суд по справі закрили. Інше клопотання вони подали про долучення додаткових доказів, а саме висновок наукової експертизи. На жаль, нам самого висновку цієї експертизи не надали», — розповів Рисенко.

Також представники міськради клопотали про скасування ухвали суду щодо зупинення дії нових тарифів на час розгляду справи.

Суддя Андрій Зінченко вирішив відкласти засідання тому, що в суд не прийшов позивач, учасник “Харківського антикорупційного центру” Ігор Черняк. Свої повноваження він делегував Володимиру Рисенку, але суддя вирішив, що цього не достатньо.

«До суду не надходило письмового клопотання від Черняка Ігоря Юрійовича про проведення розгляду справи без його присутності. Вважаю за необхідне відкласти розгляд справи», – заявив суддя Андрій Зінченко.

Наступне засідання суддя призначив на 10 червня.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Окружний адміністративний суд 19 лютого припинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та наземному електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).

22 травня виконавчий комітет міської ради перезатвердив тарифи на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах. Відповідне рішення одноголосно ухвалили члени виконкому мерії. Вартість проїзду у метро – 8 грн, у трамваях і тролейбусах – 6 грн за поїздку.