Апеляційний суд відмовився перенести розгляд справи Цибульник в іншій район

Фото: glavnoe.ua

Колегія суддів відмовила в задоволенні подання Жовтневого районного суду міста Харкова про направлення на розгляд до іншого районного суду кримінального провадження за обвинуваченням Тетяни Цибульник, яку підозрюють у недостовірному декларуванні.

Відповідне рішення колегія судів винесла 21 травня, повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду.

Нагадаємо, про переніс слухання по справі Цибульник до іншого районного суда Харкова клопотала прокуратура. Свою позицію обгрунтувала тим, що справу розглядає суд, розташований в районі, який очолює підозрювана чиновниця. Таким чином справу продовжать розглядати Жовтневий районний суд Харкова.

Як повідомляв Харків Times, в березні 2018 року СБУ почала розслідування відносно чиновників Новобаварської районної адміністрації, підозрюваних у привласненні майна та матеріальних цінностей, які призначалися для шкіл і дитячих садочків району. У липні прокуратура попередила Цибульник також про підозру в декларуванні недостовірної інформації, оскільки під час обшуку в її квартирі й були знайдені вищезгадані ювелірні прикраси на 600 тис. гривень. Тоді ж Червонозаводський районний суд Харкова відправив чиновницю під домашній арешт, а 1 жовтня подовжив їй цей запобіжний захід. При цьому, однак, суд не зняв підозрювану з посади.

Вже знаходячись під домашнім арештом, Тетяна Цибульник була призначена на неіснуючу офіційно посаду “координатора” над Холодногірським районом міста після втечі до Росії обвинуваченого в державній зраді колишнього глави району Максима Мусєєва. Після того як в кінці грудня минулого року мер Харкова Геннадій Кернес звільнив Мусєєва із займаної посади “за прогули”, Цибульник офіційно “тимчасово керує” двома районами.

В січні цього року прокуратура направила до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно Тетяни Цибульник за ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). Йдеться про декларування цінностей вартістю понад 600 тис. гривень, які були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження.

 

.