Справу Цибульник про недостовірне декларування передано до суду

Фото: glavnoe.ua

Прокуратура Харківської області направила до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно голови адміністрації одного з районів міста за ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Йдеться про декларування цінностей вартістю понад 600 тис. гривень, які були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження.

“Відповідно до Закону України “Про протидію корупції” суб’єкт декларування зобов’язаний зазначити у декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Наразі у декларації голови адміністрації ані за 2016, ані за 2017 роки даних про ювелірні вироби на зазначену суму не значиться “, – сказано у повідомленні прокуратури.

Мова йде про голову адміністрації Новобаварського району міста Тетяну Цибульник, відносно якої відкрито кілька кримінальних проваджень за різними статтями КК.

Якщо вину Цибульник буде доведено у суді, їй загрожує до двох років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в березні 2018 року СБУ почала розслідування відносно чиновників Новобаварської районної адміністрації, підозрюваних у привласненні майна та матеріальних цінностей, які призначалися для шкіл і дитячих садочків району. У липні прокуратура попередила Цибульник також про підозру в декларуванні недостовірної інформації, оскільки під час обшуку в її квартирі й були знайдені вищезгадані ювелірні прикраси на 600 тис. гривень. Тоді ж Червонозаводський районний суд Харкова відправив чиновницю під домашній арешт, а 1 жовтня подовжив їй цей запобіжний захід. При цьому, однак, суд не зняв підозрювану з посади.

Вже знаходячись під домашнім арештом, Тетяна Цибульник була призначена на неіснуючу офіційно посаду “координатора” над Холодногірським районом міста після втечі до Росії обвинуваченого в державній зраді колишнього глави району Максима Мусєєва. Після того як в кінці грудня минулого року мер Харкова Геннадій Кернес звільнив Мусєєва із займаної посади “за прогули”, Цибульник офіційно “тимчасово керує” двома районами.