Вночі рятувальники загасили пожежі у Range Rover та Volkswagen Golf (фото, оновлено)

У ніч з 13 на 14 травня харківські рятувальники двічі виїжджали на ліквідацію пожеж в автівках.

Як повідомили в прес-службі ДСНС Харківської області, перший виклик на номер “101” надійшов 14 травня о 02:04. У повідомленні йшлося, що горить автомобіль Range Rover 2013р.в., припаркованому у дворі біля житлової п’ятиповерхівки на вул. Світлій, 7.

Коли до місця події прибули рятувальники,  автівка була повністю охоплена вогнем. Загальна площа пожежі склала 7 кв. м. Її локалізували вже о 02:23 та ліквідували о 02:42. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Цього ж дня о 03:11 рятувальники виїжджали на пожежу в автомобілі Volkswagen Golf 1999р.в. Подія сталася біля багатоповерхового житлового будинку за адресою: м. Харків, вул. Академіка Вавілова, 10. На момент прибуття рятувальників горіли моторний відсік та салон автомобіля на площі 2 кв. м. О 03:25 пожежу було локалізовано, а о 03:49 повністю ліквідовано. Ймовірна причина виникнення пожежі – підпал.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, інформацію про події зареєстровані в Журналах заяв і повідомлень відділів поліції. Причини пожеж та сума матеріальних збитків встановлюються.

Нагадаємо, у Харкові нічні пожежі в автівках продовжуються вже третій місяць поспіль.  Протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

У ніч з 7 на 8 квітня згорів Fiat Doblo, що був припаркований  біля приватного будинку у пров. Крутогорському, 10, у Холодногірському районі Харкова. На думку рятувальників, що гасили пожежу, автівку підпалили умисно.

У ніч з 24 на 25 квітня на вулиці Благодатній, 2 загорілася “Славута”, та Mercedes GL500, що стояв у дворі приватного будинку на вул. Курбаса, 11. За даними фактами також відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Ще одну кримінальну справу відкрито за фактом загоряння Toyota RAV4, яке сталося у ніч з 6 на 7 травня у дворі житлової дев’ятиповерхівки на пр. Перемоги, 65.

12 травня до поліції звернулась харків’янка з повідомленням про те, що біля будинку по бульвару Жасміновому сталося загоряння автомобіля марки Chery Amulet, який належить її чоловікові.