Підписатися за перейменування проспекту генерала Григоренка пропонують батькам у дитячому садку

Фото: http://dnz263.edu.kh.ua/

У дитячому садку № 263, що на вул. Киргизькій, 1-Б у Слобідському районі Харкова, вихователі пропонують батькам дітей підписати… звернення про перейменування проспекту генерала Петра Григоренка назад – у проспект маршала Жукова.

Як повідомив Харків Times обурений батько випускниці дитсадка Сергій, вихователі “благально зазираючи в очі” та не озвучуючи суть документу, просять “поставити автограф”. При найближчому розгляді папір виявляється дуже блідою “копією копії” заяви про перейменування.

З точки зору співрозмовника видання, акція є масштабною і не обмежується одним дошкільним закладом. Обурений батько зателефонував до управління освіти Слобідського району, проте там від даної акції відхрестилися й навіть пообіцяли “розібратися” із керівництвом дитячого садка. За словами чиновників, працівники садочка “самі це придумали”. Самі ж працівники на питання, за чиїм дорученням збирають підписи, вважають за краще не відповідати.

У міськраді поки що не коментують цю інформацію.

Як повідомляв Харків Times, мер Харкова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook пообіцяв, що петиції про знесення намету “Все для Перемоги” на площі Свободи та повернення імені Жукова проспекту генерала Петра Григоренка міськрада розгляне найближчим часом. Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович попередив, що звернеться до суду та Генпрокуратури, якщо проспект у Харкові назвуть ім’ям Жукова. Він нагадав, що згідно з частиною 2 статті 4361 КК України дії з розповсюдження й публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинені особою, яка є представником влади, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.