“Харківські тепломережі” намагаються почати роботи поруч з наметом “Все для перемоги”

Фото: ХарківTimes

Працівники комунального підприємства “Харківські теплові мережі” намагаються почати роботи поруч з наметом “Все для перемоги”.

Про це повідомляє з місця події кореспондент ХарківTimes.

Коммунальники прибули на площу Свободи близько 9:30 і встановили огорожу на ділянці площі поруч з наметом.

При цьому вони не змогли пред’явити будь-які документи на проведення робіт, заявивши, що вони знаходяться “на дооформленні”.

Активісти розібрали огорожу і склали її секції поруч з спецавтомобілем тепломереж, який знаходився поруч. Подальшого розвитку подій поки не відбувається.

Начальник магістрального району “ХТС” Руслан Ложніков розповів журналістам, що під огороженою ділянкою площі знаходиться вузлова теплова камера, яка потребує ремонту. “На даний момент це місце огородили для того, щоб прибрати воду з камери і допустити людей до обстеження”, – сказав він. Ложніков додав, що камера знаходиться в поганому стані вже багато років, і зараз прийнято рішення про її ремонті.

Активіст, співкоординатор Харківського Євромайдану Ярина Чаговець заявила журналістам, що активісти вважають дії комунальників провокацією, спрямованою на знесення намету.

Як повідомляв ХарківTimes, заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк зустрівся з євромайданівцями біля волонтерського намету і заявив про відсутність правових підстав для знесення об’єкту.

Нагадаємо, 11 травня на намет «Все для перемоги» прикріпили припис з вимогою демонтувати об’єкт протягом трьох днів до 14 травня.

12 травня близько 1 тис. людей провели акцію на захист намети “Все для перемоги”.