У Харкові 8 і 9 травня порядок забезпечуватимуть понад 3 тисячі правоохоронців

Фото: Українські Новини

8 і 9 травня у місті Харкові та області відбудуться численні заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Охорону порядку під час масових заходів у Харкові забезпечуватимуть більше 3 тисяч правоохоронців

За інформацією відділу комунікації Нацполіції області, на Меморіальному комплексі «Слави» у Лісопарку 8 та 9 травня очікується до 15 тисяч учасників акції щодня. «Висоту Маршала Конєва» у Дергачівському районі, за попередніми данними, відвідають до 10 тисяч громадян. У заходах на території міських парків відпочинку у Харкові братимуть участь близько 70 тисяч громадян, в районах Харківської області – близько 80 тисяч громадян.

У святкові дні у посиленому порядку буде проводитись патрулювання вулиць, підвищена охорона у метрополітені. До охорони публічної безпеки та порядку у місцях проведення заходів залучені 3138 правоохоронців – 2888 працівників поліції та 250 військовослужбовців Нацгвардії. Також для підтримання правопорядку на території міста Харкова передбачено піше патрулювання нарядами поліції, з числа 110 поліцейських та 200 курсантів Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба.

Поліцейські Харківщини закликають громадян утриматися від використання георгіївських стрічок та іншої забороненої символіки. Згідно з чинним законодавством в Україні заборонено виготовлення та пропагування комуністичної та націонал-соціалістичної символіки.

З метою забезпечення публічного порядку та безпеки під час святкування 8 та 9 травня працівники поліції закликають громадян не порушувати чинне законодавство України.

Як повідомляв Харків Times, 9 травня з Харкова до меморіального комплексу в Дергачівському районі пустять безкоштовні автобуси.