Суд відправив під варту харківського поліцейського, який шпигував для РФ

Фото: sputnik-abkhazia.info

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід співробітнику Головного управління Національної поліції в області, підозрюваного в державній зраді.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службуе прокуратури Харківської області

“Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави”, – сказали в прес-службі прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, про затримання співробітника Харківського главку, завербованого спецслужбами РФ, повідомив під час брифінгу 9 квітня представник департаменту контррозвідки Служби безпеки Володимир Настюк. За його словами, завербували українського поліцейського в Бєлгороді на основі лояльного відношення до політики російської влади.

Виконуючи завдання російського куратора, українець, використовуючи своє службове становище, передавав секретну інформацію Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції. Також він повідомляв в РФ відомості про дислокацію і мобілізаційної готовності військових підрозділів і силових структур на території Харківської області, в тому числі задіяних у проведенні антитерористичної операції і операції Об’єднаних сил на сході України.

Під час обшуків за місцем проживання поліцейського були виявлені відомості про патріотично налаштованих жителів Харківщини. Дані про харківських волонтерів, активістів, ветеранів АТО (всього понад п’ятсот осіб) він назвав «Нацисти та їхні посібники в м. Харків».

Також у поліцейського виявили значну кількість матеріалів антиукраїнського змісту, пропаганди «Новоросії», «Харківської Народної республіки» і ідей «русского мира».

Затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.