Правоохоронці затримали на хабарі державного виконавця (фото)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали за одержання неправомірної вигоди старшого державного виконавця однієї з районних виконавчих служб Головного управління юстиції в Харківській області.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав у керівника місцевого торгівельного комплексу три тисячі доларів США. За цю суму держвиконавець обіцяв не застосовувати до бізнесмена заходів з примусового виконання судового рішення та закрити виконавче провадження.

Правоохоронці затримали старшого державного виконавця в одному з кафе поблизу місця робити після одержання ним усієї суми неправомірної вигоди.

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) та вирішується питання щодо обрання стосовно нього судом міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення причетності керівництва районної виконавчої служби до цього злочину.

Операція з викриття хабарника проводилась спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що підозрює держвиконавця в отриманні хабара за невідключення від електрики пожежонебезпечного торговельного центру

“За “винагороду” 37-річний посадовець обіцяв закрити виконавче провадження та не вживати до бізнесмена заходів правового реагування. Йшлося про виконання рішення суду за позовом Державної служби з надзвичайних ситуацій. Під час перевірки приміщення фахівці служби виявили низку порушень пожежної безпеки і вимагали їх усунути або відключити об’єкт від електропостачання”, – йдеться у повідомленні.