Burisma Group розпочала буріння свердловини в Харківській області

Фото: burisma-group.com

Міжнародна енергетична група Burisma розпочала буріння чергової похило-спрямованої свердловини №3 проектною глибиною 6200 м на Водянівському родовищі в Харківській області.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Під час буріння буде використаний верстат Service King Manufacturing SK 3000.

“З середини лютого 2019 року ми пройшли вже більше 3 000 м. Протягом наступних п’яти місяців ми сподіваємося отримати позитивний результат. У цьому році це буде не найглибша свердловина Групи. У березні ми збираємося розпочати буріння свердловини на Кубашівській площі. Її проектна глибина становить 6250 м. Буріння всіх свердловин буде проводитися із застосуванням безамбарного методу і технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача. Цей спосіб буріння відповідає кращим міжнародним екологічним стандартам”, – говорить Генеральний директор Burisma Group Тарас Бурдейний.

Наразі ведуться підготовчі роботи і облаштування майданчиків, аби розпочати планове буріння ще 4 свердловин на Кубашівській площі, Рокитнянському родовищі, Пролетарському родовищі і на Журавлинській структурі Деркачівсько-Войтенівської ділянки (Харківська та Дніпропетровська області).

“Свердловина на Никловицькому родовищі вже дала продукцію, але все ще знаходиться на стадії освоєння. Зараз завершується будівництво шлейфів. Інвестиційний план Групи на 2019 рік передбачає буріння 21 нової свердловини і на сьогодні Група слідує запланованому графіку”, – зазначає урдейний.