Дорожники беруться до поточного і капітального ремонту автодоріг області

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Дорожники продовжують роботи з ліквідації аварійної ямковості на автошляхах області, яка виникла після зими, і починають готуватися до виконання робіт з поточного середнього і капітального ремонту.

Про це розповів на брифінгу 5 квітня заступник начальника Служби автомобільних доріг Сергій Пляка, повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Протягом тижня ремонтні бригади працювали на окружній дорозі на ділянці від ринку “Лоск” до розв’язки на Чугуїв. Практично завершено роботи на ділянці від Безлюдівки до в’їзду в Харків та ін. Роботи також проводяться на дорогах Дергачі-Козача Лопань, Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка в районі села Водяне, Харків – Сімферополь у районі Старої Водолаги.

“Щоденно працюють 18-25 бригад, на ліквідацію ямковості витрачається до 300 тонн асфальтобетону”, – розповів Сергій Пляка.

25 березня дорожники розпочали підготовчі роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград в районі села Бірки. “Там ділянка відфрезерована, і на наступному тижні розпочнемо повноцінні роботи. Підготовчі роботи також на наступному тижні розпочнуться на дорозі Харків – Вовчанськ. До кінця місяця почнемо ремонт дороги Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук у межах селища Печеніги”, – повідомив Пляка.

Що стосується доріг місцевого значення, то протягом тижня на них щоденно працювали 30-33 бригади ремонтників.

“Працюємо в усіх районах області. Основні напрямки – це дороги Андріївка – Курган – Мілове в Балаклійському районі, об’їзд селища Шевченкове, дороги Валки – Богодухів – Нова Водолага, Зміїв – Чемужівка – Артюхівка, Лозова – Панютине – Орілька – Стара Володимирівка, дорога на Старовірівку в Нововодолазькому районі, в Красноградському – дорога Красноград – Рунівщина”, – розповів директор ДП” Дороги Харківщини “Ігор Турченко.

На наступному тижні на місцевих автошляхах також розпочнуть роботи з поточного середнього ремонту. Зокрема, повна реконструкція буде проведена на дорозі Харків – Липці – Борисівка в межах Циркунів.

Також роботи будуть проводитися в Дергачівському районі на під’їзді до Проходів, у Кегичівському – в межах села Великі Майдани, в Харківському – на під’їзді до селища Високий.