У Харківській області дитина отруїлася нітратами

Иллюстративное фото: vodopodgotovka-vodi.ru / Ілюстративне фото: vodopodgotovka-vodi.ru

У Харківській області зареєстровано випадок отруєння дитини у віці 1 рік 2 місяці нітратами, що містилися у питній воді з колодязя.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр.

Дитина, що мешкає у смт Прудянка Дергачівського району Харківської області, у важкому стані була госпіталізована до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗОЗ “Обласна дитяча клінічна лікарня”.

“Мати дитини, знаючи про понаднормативний вміст нітратів у воді власного колодязя (перевищення ГДК в 1,3 раза), використовувала для задоволення питних потреб дитини фасовану воду, а для приготування їжі – воду з іншого колодязя, вода в якому за свідченнями інших мешканців була “хорошою”- йдеться у повідомленні.

За фактом отруєння дитини фахівці Центру провели дослідження води з цього колодязя, вміст нітратів у воді становив 414,3 мг/дм3, що у 8,3 раза перевищує гігієнічний норматив.

У зв’язку з цим ДУ “Харківський ОЛЦ МОЗ України” ще раз нагадує про те, що для задоволення питних та господарсько-побутових потреб населення, особливо дітей, колодязну воду необхідно використовувати лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості води, а дітям до трьох років взагалі не давати воду з колодязів та природних джерел.