Авіаперевізник SkyUp отримав дозвіл відкрити рейс “Харків-Париж”

Photo by Craig Philbrick on Unsplash

Комісія Державіаслужби на засіданні 29 березня схвалила заявку авіакомпанії SkyUp на виконання рейсів з України в Париж і Ніццу.

Про це повідомляє avianews.com з посиланням на прес-службу лоу-коста. Відповідно до отриманих дозволів з 31 березня авіаперевізник почне виконувати три щотижневих рейса “Київ-Париж”.

Також комісія дозволила авіакомпанії відкрити з 31 березня рейси “Харків-Париж” з частотою три рази в тиждень і рейси “Київ-Ніцца” з частотою два рази на тиждень.

На даний момент в SkyUp відзначають, що поки рано говорити про конкретну дату запуску рейсів, оскільки цьому передує етап переговорів і узгодження слотів.

Раніше допуск нових авіакомпаній на лінію “Київ-Париж” був неможливий через обмежені квоти на польоти. У січні 2019 року стало відомо, що Франція запропонувала Україні частково лібералізувати авіасполучення, збільшивши квоту з 14 до 18 рейсів на тиждень.

Нагадаємо, 28 лютого Державіаслужба надала права на виконання додаткових рейсів МАУ, відмовивши в задоволенні заявки SkyUp і Yanair через відсутність вільних частот.

Нинішнє схвалення заявки SkyUp може свідчити про те, що країни домовилися про подальше розширення квоти.

Лоукостер SkyUp Airlines заснований в червні 2017 року. Польотну програму почав здійснювати в травні 2018 року.

Станом на січень 2019 року флот авіакомпанії налічував п’ять повітряних суден: чотири літаки типу Boeing 737-800 NG на 189 місць і один Boeing 737-700 NG на 149 місць.

Авіакомпанія здійснює рейси як на регулярній, так і на чартерної основі.

У березні SkyUp відкрив базу в аеропорту Харків. За харківським аеропортом перевізник закріпив 189-місцевий Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-SQA, випущений в 2013 році.

Як повідомляв Харків Times, SkyUp запустить сезонний рейс« Харків-Шарджа ».

SkyUp почав продаж квитків на 4 нові рейси з Харкова. Авіарейси почнуть здійснювати з кінця травня з Харкова до Барселони, Ларнаки, Ріміні і Кутаїсі.