На Харківщині виборчі дільниці охоронятимуть 4 тисячі поліцейських

Фото: The Бабель

На території Харківської області створено 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальних виборчих дільниць. Для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях залучено близько 3879 працівників поліції та курсантів ХНУВС.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, правоохоронці забезпечать цілодобову охорону окружних та дільничних виборчих комісій. Перед залученням на службу начальники відокремлених підрозділів проводять інструктажі з особовим складом.

Крім поліцейських на кожній виборчий дільниці буде нести службу працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для виявлення вибухонебезпечних предметів створено 9 спільних груп вибухотехників.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

Нагадаємо, що 30 березня – «день тиші”, протягом якого заборонена будь-яка агітація. Відповідно до ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення передбачений штраф для громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб – від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В поліції звернулися до виборців з проханням про всі порушення повідомляти на оперативну лінію 102.

Як повідомляв Харків Times, поліція відкрила два кримінальних провадження за фактом побиття волонтерів кандидата у президенти, яке сталося 27 березня в агітаційному наметі на проспекті Ювілейному у Харкові.