Держслужба з питань праці перевірить два харківських КП через нещасні випадки

Фото: kadry.mcfr.kz

Головне управління Державної служби України з питань праці у Харківській області створило комісії зі спеціального розслідування та буде проводити позапланові перевірки на комунальних підприємствах Харківської міськради “Харківські теплові мережі” та “Харківводоканал”.

Як повідомила прес-служба ГУ Держпраці області, 2 березня на КП “Харківводоканал” внаслідок групового нещасного випадку загинув слюсар аварійно-рятувальної бригади й був травмований електрогазозварник, а 9 березня на КП “Харківські теплові мережі” при виконанні ремонтних робіт загинув слюсар.

“Зазначені факти отримали резонанс і обговорювалися в Уряді”, – йдеться у повідомленні.

Крім перевірок на даних КП, ГУ Держпраці області “зобов’язує всіх роботодавців комунальних підприємств ЖКГ та ОСББ Харкова і Харківської області негайно організувати проведення превентивних заходів”, таких, як позапланові інструктажі з питань виконання робіт з підвищеною небезпекою, перевірка комплектації аварійних бригад, проведення контролю за справністю засобів індивідуального захисту працівників, контроль дотримання правил експлуатації, транспортування й зберігання інструментів, приладів та обладнання підвищеної небезпеки. Також рекомендується “ретельно проводити підготовку робочих місць і планувати дії при виникненні аварійних ситуацій для безпечного виконання робіт, здійснювати допуск співробітників до роботи з перевіркою знань і наявністю засобів індивідуального захисту, забезпечити постійний нагляд за виконанням робіт”.

Як повідомляв Харків Times, 9 березня на вулиці Садовій, де проводилися ремонтні роботи з ліквідації прориву труби, загинув робітник комунального підприємства «Харківські теплові мережі».