“Злі харків’яни” пройшли від міськради до “Націоналя”

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Більше 1 тис. людей провели акцію “Марш злих харків’ян” проти підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та електротранспорті в Харкові.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

Учасники акції зібралися на площі Конституції біля будівлі Харківської міськради, де провели мітинг з вимогами до влади Харкова виконати рішення суду про призупинення підвищення тарифів. Вони тримали національні прапори, а також прапори партії “Свобода”, “Народний рух України”, організацій “Демократична сокира”, “Сокіл”, “Фрайкор”, “Спілка ветеранів АТО”, “Традиція і порядок”, плакати “Гена, не грай в наперстки з громадою”,” Закон – не політика, це – обов’язок”,” Кернес, виконуй Конституцію України! Або відставка! ” та інші.

Виступаючі вимагали виконання рішення суду і законів України. Учасники акції скандували “Ганьба!” та інші гасла.

Наприкінці мітингу його учасники, зокрема, проголосували за пропозицію запросити на сесію міськради, заплановану на 27 грудня, генерального прокурора Юрія Луценка.

Після закінчення мітингу учасники акції вишикувалися в колону і пройшли по вулиці Сумській, площі Свободи і проспекту Науки до готелю “Національ”, бенефіціаром якого є Кернес і який вважається його резиденцією.

Вони скандували “Харків – вставай, Гепу виганяй”, “Банду – геть”, “Виконуй рішення суду або забирайся геть”, “Сьогодні нас – сотні, завтра – тисячі” та інші. По ходу колони поліція перекривала руху автотранспорту.

Учасники акції провели мітинг перед будівлею готелю “Національ”, а також склали до закритих дверей готелю шини, але палити їх не стали.

Ані Кернес, ані хто-небудь з представників керівництва міста до учасників акції не вийшов. Акція пройшла без пригод.

Як повідомила прес-служба Національної поліції в Харківській області, громадський порядок охороняли близько 120 співробітників поліції.

Фоторепортаж про акцію: “У Харкові пройшов марш проти підвищення тарифів на проїзд”.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов сьогодні, 20 лютого, заявив, що міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у наземному і підземному міському електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).