Заступник мера Харкова Водовозов заявив, що міськрада не може виконати постанови суду про тарифи на проїзд

Фото: www.city.kharkov.ua

Міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів в наземному і підземному міському електротранспорті, заявив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

“Навіть якщо дуже захотіти, це неможливо виконати в короткі терміни. Наприклад, неможливо фізично замовити для електротранспорту разові квитки. Вони друкувалися не в Харкові, і невідомо, чи готова друкарня їх випустити. Також метрополітен не може просто взяти і вночі переключитися. Підготовка підприємства до переходу на новий тариф проходить за кілька тижнів до цього. Необхідно підготувати всю систему, протестувати її. Також спеціально для цього готують обслуговуючий персонал та інше”, – зазначив віце-мер.

Водовозов заявив також, що рішення суду є політичними.

“У мене немає сумнівів, що це політичні рішення. Там немає ніякої економіки. Просто стояло питання – до чого причепитися. За надуманими приводами підміняються поняття роз’яснень Державної регуляторної служби. У законі прописано, що саме цей орган дає роз’яснення до закону, а у нас є їх роз’яснення, що ми вчинили правильно. Але рішення суду зовсім інші, нехай це залишається на совісті суддів, які їх ухвалили. Ще раз повторюся – це чисто політичні рішення”, – підкреслив Водовозов.

Також він зазначив, що була оприлюднена тільки резолютивна частина рішень, самого обгрунтування нікому не надали.

Водовозов також повідомив, що в найкоротші терміни міськрада оскаржить рішення суду.

Як повідомляв Харків Times, Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітета Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступили в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

15 лютого, представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнення недійсними рішень про підвіщення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Прокуратура 20 лютого розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до ЄРДР відомості за ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення службовими особами).