У Харкові невідомі розтрощили декілька сітілайтів з агітацією Мураєва і Бойко

Фото: www.oporaua.org

Вночі 9 лютого в одній з міських спільнот в Facebook з’явилось відео, на якому декілька людей в чорному одязі без знаків розрізнення розбивають сітілайти кандидатів в Президенти Євгенія Мураєва і Юрія Бойко, які розміщені на Московському проспекті та прилеглих вулицях.

Про це повідомляє ОПОРА.

На наступний день, коли спостерігачі ОПОРИ приїхали перевіряти факти можливого знищення агітації, всі сітілайти були заклеєні білим папером, а на землі поряд лежали уламки скла.

Вперше це відео з’явилось на сторінці голови “Терена Схід Національного Корпусу”, Максима Жоріна. ОПОРІ не вдалося зв’язатися з Жоріним, щоб дізнатись, як до нього потрапило це відео. У “Національному корпусі” повідомили, що партія не має відношення до знищення реклами.

“Я бачив це відео, “Національний корпус” непричетний до цих подій, це все, що я можу сказати” – прокоментував голова харківського осередку “Нацкорпусу” Костянтин Немічев.

“Рекламна агенція, якій пошкодили майно, звернулась з заявою до поліції. Наша політична сила оцінює ці дії, як боягузливе хуліганство людей, які бояться самих себе, не говорячи про те, щоби публічно висловити якісь свої ідеї, за які вони виступають” – заявив офіційний речник партії “Наші” Дмитро Заборін.

“У разі, якщо на зазначених агітаційних матеріалах були вказані всі вихідні дані і вони були розміщені згідно до закону, їх знищення може бути розцінене, як перешкоджання законній діяльності кандидата в Президенти – правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу. У таких випадках ОПОРА рекомендує представникам кандидатів звертатися до поліції із заявою про вчинення злочину”, – зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Харківській області Микола Зінченко.