Харків’янин вимагає надати можливість школярам безкоштовно їздити у метро

Фото: Новое время

До міської влади Харкова звернулися з проханням надати можливість безкоштовно їздити в метро дітям до 18 років.

Звернення з цим проханням 12 лютого зареєстрував на сайті Харківської міськради користувач Микола Бакшеев. На думку автора, нинішні ціни на проїзд руйнівні не тільки для сімей з низьким доходом, але навіть для середнього класу

“Більше року тому Харківською міськрадою був введений пільговий проїзд для школярів в метро. Але, так як до сих пір в метро не підключена система E-ticket, діти продовжують платити повну вартість нарівні з платоспроможними і працюють дорослими”, – йдеться в петиції.

Щоб міська влада розглянули петицію, вона повинна набрати 5 000 голосів за 90 днів. Станом на 14.20 13 лютого звернення набрало 530 підписів. Залишилося 89 днів і 4 470 голосів.

Відзначимо, що харків’яни не вперше звертаються до влади з проханням переглянути тарифи на проїзд в міському електротранспорті. 11 лютого на сайті мерії опублікували петицію з проханням розробити і впровадити систему знижок на оплату проїзду для пасажирів, які регулярно користуються міським електротранспортом.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.