На підлітків, що протестували против підвіщення цін на проїзд в Харкові, відкрито кримінальну справу (відео)

Фото: Харьковский метрополитен / Facеbook

9 лютого, близько 22:00 на станції метро «Архітектора Бекетова» група приблизно з 20 підлітків перестрибнула через турнікети, протестуючи проти підвіщення цін на проїзд. В поліції дії молодих людей назвали “грубим порушенням громадського порядку” і відкрили кримінальне провадження. Як повідомляє прес-служба Нацполіції області, провадження відкрито за статєю 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Поліцейські затримали двох 16-річних та 15-річного учасників акції. У присутності батьків підлітки були опитані та відпущені. Крім того, був затриманий 21-річний юнак, який зачепившись за автосцепку хвостової кабіни електропоїзду, проїхав по перегону від станції метро «Архітектора Бекетова» до станції «Захисників України».

У відношенні нього слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років.

Відео протесту 10 лютого опублікував на сторінці в соцмережі Instagram користувач Dima.total. На кадрах видно, як юнаки перестрибують через турнікети і біжать ескалаторами до платформи.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Понравилось? Сохрани❤️ Это был протест против подорожания метро) Толпа из 40 человек ворвалась в метро через турникеты.. Но на станции тут в вестибюле уже ждали копы человек 10,но они чёт не подумали что мы можем пройти и через выход) всем спасибо кто пришёл) Что скажете норм движ? устраивать ещё такие врыв парады?) #харьков #метро #мигинг #революция #майдан #фанаты #metro #digg #парад #вашбилетик #транспорт #пассажиры #rail #railway #railways #man #ufc #subway #zombie #zombieboy #zombi #zombieland #metropolitan #likeforlikes #like4likes #followforlike #likeforfollow

Публикация от DIMA TOTAL (@total.dima)

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.