Війна в Україні: 9 обстрілів, жоден український військовий не постраждав

10 лютого російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі тричі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” окупанти обстріляли позиції українських військових в районі 4 населених пунктів. Ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – в районі міста Авдіївка; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Опитне. Село Гнутово обстріляли з мінометів калібру 82 мм; Красногорівку – зі стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник двічі обстріляв позиції захисників України поблизу селища Південне з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По селу Кримське окупант гатив з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Старий Айдар окупанти обстріляли з великокаліберних кулеметів. Позиції українців біля Світлодарська було обстріляно з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В ході бойових дій втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, 10 лютого одного окупанта знищено та двох поранено.

Як повідомляв Харків Times, за минулу добу, 9 лютого російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі п’ять разів – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.