В харківській багатоповерхівці горіла шина та вхідні двері (відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

9 лютого о 01:25 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Єсеніна, 14. Як повідомляє прес-служба ДСНС в Харківській області, загоряння виникло у під’їзді на третьому поверсі.

“До місця пожежі негайно прибули 4 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині у складі 26 рятувальників. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі складала 5 кв.м.”, – йдеться в повідомленні.

На місці події рятувальники провели розвідку і з’ясували, що в під’їзді на третьому поверсі горів скат від автомобіля та обшивка вхідних дверей. Через сильне задимлення рятувальники працювали в апаратах на стисненому повітрі. В першу чергу бійці ДСНС провели евакуацію мешканців третього та верхніх поверхів. На свіже повітря рятувальники вивели 15 чоловік.

Фото: kh.dsns.gov.ua

О 01:47 пожежу локалізували, а о 02:29 повністю ліквідували. Наразі з’ясовуються причина виникнення пожежі та збитки, завдані вогнем.

Як повідомляв Харків Times, 22 січня на 15-му поверсі у шістнадцятиповерховому житловому будинку на вул. Дружби Народів, 242 загорілися старі речі, котрі люди виставили зі своїх квартир. Також горів електричний щит. Мешканка однієї з квартир не змогла вийти назовні через високу температуру та дим. Намагаючись це зробити, вона отримала опіки.